4o ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: "ΈΝΑΣ ΒΟΛΟΣ ΌΛΟΣ ΧΡΩΜΑ"

Τύπος Εκδήλωσης: 
Εργαστήριο

«Ενας Βόλος Όλος Χρώμα»!

Αυτός είναι ο τίτλος του ανοιχτού διαπολιτισμικού δημιουργικού εργαστηρίου  για παιδιά που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο  Βόλο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι  να συμβάλλει στην ανάπτυξη  διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης,  βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η διαφορετικότητα  γύρω μας είναι πλούτος για τη ζωή όλων.   Το εργαστήριο προωθεί τις γενικότερες  αξίες της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης που αφορούν στο σεβασμό της διαφορετικότητας  και την αρμονική και ισότιμη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Το εργαστήριο  θα γίνει αύριο Κυριακή  27 Μαΐου  από τις  10.00 έως τις 14.00, στο Πάρκο Αργοναυτών στην παραλία του Βόλου. Οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Αξιολόγηση Διαπολιτισμικών  Δράσεων» (διδάσκων: Κώστας Μάγος) του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα  παιδιά  (5 – 10 χρονών) που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο  θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες με διαπολιτισμικό περιεχόμενο, όπως ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές και  παιχνίδια. Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:  6973050052 (Κώστας Μάγος).