Παρουσίαση του βιλίου του Β.Δ. Αναγνωστόπουλου "Λαϊκά Παραμύθια της Θεσσαλίας"

Τύπος Εκδήλωσης: 
Διάλεξη

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ), παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο "Ι. Κορδάτος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα  7.30 μ.μ., το δίτομο έργο ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, του Ομ. Καθηγητή Β. Δ. Αναγνωστόπουλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μετά τους χαιρετισμούς, αφήγηση λαϊκού παραμυθιού από την κα Μάρω Αισώπου, αφηγήτρια ιστοριών, την παρουσίαση του έργου από τον Δημήτρη Μπενέκο,  Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Κώστα Λιάπη, λαογράφο-ερευνητή και, τέλος, δραματοποίηση παραμυθιών από μαθητές του 26ου Νηπιαγωγείου και του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με την καθοδήγηση της Έλενας Στανιού, διδάκτορος-νηπιαγωγού και της Λίας Τσαλαβρέτα, δασκάλας.

Την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Κονταξή, δρ. φιλόλογος.

Στη Θόλο του Πανεπιστημίου θα υπάρχει έκθεση σε σταντ, με σκίτσα και εικόνες του Γιάννη Κονταξή, που κοσμούν τους δύο τόμους των ΛΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.