Σεμινάριο Προετοιμασίας Πρακτικής Άσκησης (7ο εξάμηνο)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΧΕΙΜ. 2018-19

Αγαπητοί φοιτητές & Αγαπητές φοιτήτριες,

Με την ευκαιρία της επερχόμενης λήξης του χειμερινού εξαμήνου 2018-19 και ενόψει των διακοπών, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλές γιορτές!

Συμμετείχαμε σε μια συστηματική προετοιμασία για την Πρακτική Άσκηση και είμαστε απόλυτα πεπεισμένες/οι ότι θα συνεχίσετε στο 8ο εξάμηνο με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.

Ήταν η πρώτη φορά που η υλοποίηση του υποχρεωτικού μαθήματος «Σεμινάριο Προετοιμασίας Π.Α. 7ου εξαμήνου» υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από 3μελή Διδακτική Ομάδα για όλες τις δράσεις των φοιτητριών/τών (π.χ. συμμετοχή στα φροντιστήρια, επισκέψεις στα νηπιαγωγεία, παρακολούθηση διαλέξεων, υλοποίηση εργασιών, συμμετοχή σε εξετάσεις) που ανταποκρίνονται σε πολλαπλές ώρες απασχόλησης. Εργαστήκαμε όλοι/ες, εκπαιδευόμενοι/ες & εκπαιδεύτριες/τές, με αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης απέναντι στα Νηπιαγωγεία που θα μας φιλοξενήσουν στο 8ο εξάμηνο για την υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης, αλλά πάνω απ’ όλα έχοντας στο μυαλό μας τα μικρά παιδιά.

Η εντατική πορεία που διαβήκαμε στο χειμερινό εξάμηνο 2018-19 μάς υπενθυμίζει τα λόγια του θεμελιωτή της Παιδαγωγικής Επιστήμης στη Ρωσία, Konstantin Ushinsky: «Όλοι σχεδόν παραδέχονται πως η αγωγή προϋποθέτει υπομονή… όμως ελάχιστοι είναι πεπεισμένοι πως, εκτός από υπομονή, ικανότητα και πείρα, απαιτούνται και ειδικές γνώσεις». Με όλα αυτά στο μυαλό, θέλουμε να σας συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους και όλες, μέσα από την καρδιά μας, για τη σκληρή δουλειά που κάναμε σ’ αυτό το εξάμηνο.

Μια παρατήρηση: η φράση «με συναδελφικούς χαιρετισμούς» που ακολουθεί, δεν χρησιμοποιείται απλώς για λόγους σύνταξης, αλλά υπογραμμίζει όλες εκείνες τις ισότιμες υποχρεώσεις που θα μας συνοδεύουν στο 8ο εξάμηνο, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση της σημαντικότερης υπόσχεσης των παιδαγωγών απέναντι στην κοινωνία, ότι δηλαδή θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Διδακτική Ομάδα

Αναστάσιος Σιάτρας (Συμβ. διδάσκων Π.Δ. 407/1980)

Κατιφένεια-Αγγελική Χατζοπούλου (Ε.ΔΙ.Π.)

Φωτεινή Γκαραγκούνη-Αραίου (Ε.ΔΙ.Π.)

Επισυναπτόμενο ΑρχείοΜέγεθος
anamnistiki-fotografia-2018-19_1.jpg88.96 KB