Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό που έχει παραχθεί στο πλαίσιο του ΠΜΣ

Βράβευση Διδακτικού Ψηφιακού Σεναρίου

Η απόφοιτη του ΠΜΣ Χριστίνα Μπουρλάκη βραβεύτηκε για ψηφιακό διδακτικό σενάριο που δημιούργησε στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο «Ανεστραμμένη διδασκαλία: μια εφαρμογή μεικτής μεθοδολογίας στο μάθημα της Γεωγραφίας της Ε' δημοτικού», υπό την επιστημονική καθοδήγηση των καθηγητών του Π.Τ.Π.Ε. κ.κ. Δόμνας Κακανά και Ηλία Καρασαββίδη.

Η παραπάνω διάκριση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

Η Χριστίνα Μπουρλάκη βραβεύτηκε για το Ψηφιακό διδακτικό σενάριο με τίτλο «Αντεστραμμένη τάξη/διδασκαλία: Τα βουνά της Ελλάδας», το οποίο υπέβαλε στην πλατφόρμα «Αίσωπος», και ύστερα από αξιολόγηση χαρακτηρίσθηκε ως Βέλτιστο (http://aesop.iep.edu.gr/). Το εν λόγω διδακτικό σενάριο προβάλλεται μέσα από την Πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (http://aesop.iep.edu.gr/node/12426) η οποία αναπτύχθηκε ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο συγγραφής και παρουσίασης ψηφιακών διδακτικών σεναρίων σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον και το οποίο είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του

Το βιβλίο είναι ένα μουσικό παραμύθι με ήρωες το σκουλήκι Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του που συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, καθώς και από ένα παράρτημα με προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με δημιουργικούς τρόπους χρήσης του βιβλίου. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά πρώτης παιδικής ηλικίας και στοχεύει στην εξοικείωσή τους με μουσικές έννοιες και στην ανάπτυξη της μουσικής τους αντίληψης. Έτσι, στόχος της δουλειάς αυτής δεν είναι μόνο η γνωστική προσέγγιση μουσικών εννοιών, αλλά και η δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης συνολικότερα.

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση της δουλειάς της Κατερίνας Βασδέκη, απόφοιτης του ΠΜΣ "Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό στην Πρώτη Παιδική Ηλικία" που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Διπλωματικής της Εργασίας.

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο του βιβλίου για να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του εκδότη:

 

 

Ο σάκος του Αη Βασίλη: Αλφαβητάρι με δραστηριότητες και παιχνίδια

Θεοδώρα Τσιβούλη

Το  βιβλίο είναι ένα έμμετρο πρωτοχρονιάτικο αλφαβητάρι. Βασικός ήρωας είναι ο Αη Βασίλης που ετοιμάζει το σάκο του με τα δώρα. Κάθε γράμμα/φώνημα παρουσιάζει ένα παιχνίδι που αρχίζει με αυτό. Τόσα δώρα όσα και τα γράμματα. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και στοχεύει στη φωνολογική τους ευαισθητοποίηση, τόσο με την ευφάνταστη παρουσίαση κάθε φωνήματος, όσο και με τις γλωσσικές δραστηριότητες που συνοδεύουν κάθε σελίδα, αλλά και που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελεί έκδοση της εργασίας της Θεοδώρας Τσιβούλη, απόφοιτης του ΠΜΣ "Παιδαγωγικό Παιχνίδι και Υλικό στην Πρώτη Παιδική Ηλικία" που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος κατεύθυνσης «Σχεδιασμός και Αξιολόγηση έντυπου Παιδαγωγικού Υλικού» του ΠΜΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου  ΔΙΑΠΛΑΣΗ στο   http://www.diaplasibooks.gr/product-273.html

 

Ημερίδα ΠΜΣ

Photo by Νατάσα Καρακατσάνη

Στις 13 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ημερίδα με θέμα «Από την ιδέα στην υλοποίηση: σχεδιασμός και αξιοποίηση παιδαγωγικού παιχνιδιού και υλικού». Δείτε επισυναπτόμενες τις εργασίες που παρουσιάστηκαν σε μορφή poster. Επίσης, μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα.  

Επισυναπτόμενα Αρχεία: